
Malzemeler
- 1/2 kg. çekirdeği çıkartılmış vişne
- 1/4 su bardağı mısır nişastası
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat -
100 gr. tereyağı
- Yarım limonun suyu
- 1,5 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 4 çorba kaşığı süt
Süre:45 dk - 8 Kişilik
Yapılışı
Yumurtaları iyice çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra yağ, limon suyu ve sütü katıp karıştırın. Karışıma nişasta, un, tuz, karbonatı ekleyin yağlanmış kalıba dökün. Üzerine vişneleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra soğutup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder