Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

26 Mart 2008 Çarşamba

PORTAKALLI CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler:
- 125 gr. Tere yağı veya margarin

-Yarim çay bardağı kadar sıvı yağ

- Yarim su bardağı toz şeker

- 2 su bardağından 2 parmak fazla un

- 1 portakal kabuğu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiş

- Yarim su bardağı ince çekilmiş ceviz

- Arzuya göre 1 çay kaşığı toz vanilya

Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tere yağı yada margarini, portakal kabuğu rendesini ve şekeri iyice kabarıp krema gibi olana kadar mikserinizle çırpın.
İçine elenmiş unu, isterseniz vanilyayı ilave edip karıştırın. Cevizi de ekleyip hamur haline getirin.
Eğer hamur haline gelmiyorsa bu aşamada biraz sıvı yağ biraz süt ilave ederek tutması sağlayın. Yumuşakça bir hamur olacak
Hamuru 2-3 cm kalınlığında uzunca kalem şeklinde yuvarlayın.
Tahta üzerinde bastırarak dikdörtgen sekli verin. Daha sonra parsoment kağıdı veya alüminyum folyo ya serpilmiş şeker kristallerinin üstünde bastırarak bulayın. İri şeker kristalleriniz yoksa normal şekere veya çekilmiş ceviz, fındık, bademe bulayabilirsiniz.
Folyo ile sarıp yarim saat buzlukta soğumasını sağlayın. Daha sonra çıkarıp kalınca dilimler halinde keserek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 325F (165C) dereceli fırında kenarları hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 20 dakikada daha kızarmamışsa fırının ısısı biraz daha artırabilirsiniz.
Biraz ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok: