Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

26 Mart 2008 Çarşamba

ELMALI KURABİYE

Malzemeler
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
200 gr. Tere yağ veya margarin (oda ısısında)
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı yoğurt
8-9 yemek kaşığı şeker
3-4 su bardağı un (yeterince)
İçine:
3-4 rendelenmiş elma
3 yemek kasıgı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı veya daha fazla iri çekilmiş ceviz veya fındık içi
Yapılışı:
Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ilave edin.
Yumuşamış yağ, şeker, yoğurt ve sıvı yağı koyup karıştırın.
Yeterince unu ilave edip çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda açın. İçine alabildiğince elmalı içten koyup kapatın.
Kapattığınız kısmı üste getirip oval bir biçimde yağlanmış tepsiye yerleştirin. (isterseniz klasik yarim ay şeklinde de yapabilirsiniz)
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ustu hafif kızarana kadar pişirin.
Soğuyunca pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok: