Malzemeler:
- 1 çubuk tereyağı veya margarin (125gr)
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 bardaktan biraz fazla un
- bir paket den az vanilya
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yağı krem gibi olana dek çırpın.
Sekerin yarısını ilave edip kabarıp hafif krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin.
Un, vanilya ve cevizi ekleyip karıştırın. Çok yağlı ise biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Hafif yağlanmış tepsiye tatlı kaşığı ile alıp elinizle kaşıktan alırken yuvarlak şekil verip tepsiye aralıklı yerleştirin.
Çatalla hafif bastırıp düzleştirin.
300F (150C) dereceli fırında altın sarısı gibi kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin. (20 dakikada kızarmaya başlamışsa fırının ısısı biraz daha arttırın.
Fırından çıkınca tepsiden alıp üstüne kalan toz şekeri serpiştirip soğumaya bırakın. Veya isterseniz ılındıktan sonra pudra şekerine batırabilirsiniz.
Kolay tarifler
Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...
Afiyet olsun :)
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...
Afiyet olsun :)
26 Mart 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder