Malzeme :
Hamuru için:
4 su b. un
1 su b. sıvıyağ
1 çorba k. tozşeker
yarım p. yaşmaya
tuz,su
İç harcı için:
200 gr kıyma
1 çorba biber salçası
1 soğan
2 çorba k. ince bulgur
1 çay b ceviz
sıvıyağ
tuz,karabiber
Üzeri için:
2 çorba k. yoğurt
sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. İçine bulguru, cevizi, tuz ve karabiberi ekleyin. hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuruüzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin.
Hamuru için:
4 su b. un
1 su b. sıvıyağ
1 çorba k. tozşeker
yarım p. yaşmaya
tuz,su
İç harcı için:
200 gr kıyma
1 çorba biber salçası
1 soğan
2 çorba k. ince bulgur
1 çay b ceviz
sıvıyağ
tuz,karabiber
Üzeri için:
2 çorba k. yoğurt
sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. İçine bulguru, cevizi, tuz ve karabiberi ekleyin. hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuruüzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder