Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

30 Mart 2008 Pazar

MALATYA KÖBESİ


Malzeme :


Hamuru için:
4 su b. un
1 su b. sıvıyağ
1 çorba k. tozşeker
yarım p. yaşmaya
tuz,su
İç harcı için:
200 gr kıyma
1 çorba biber salçası
1 soğan
2 çorba k. ince bulgur
1 çay b ceviz
sıvıyağ
tuz,karabiber
Üzeri için:
2 çorba k. yoğurt
sıvıyağ
1 yumurta sarısı


Hazırlanışı :


Önce karıştırma kabına unu alın. içine tozşekeri, tuzu ekleyin ve karıştırın. ortasını açın. sıvıyağı ve mayayı alın. mayayı eritin.daha sonra unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamur dinlenirken diğer tarafta sıvıyağda soğan ve kıymayı kavurun. İçine bulguru, cevizi, tuz ve karabiberi ekleyin. hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın. tepsiye birinci hamuru yerleştirin. kıymalı harcı içine dökün. diğer hamuruüzerine kapatın. yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımını üzerine sürün.180 derecede alt üst pişirin.

Hiç yorum yok: