Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

30 Mart 2008 Pazar

PEYNİRLİ SARMA BÖREK


Malzeme :


Hamuru için:
yarım kg un
150 gr tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta
ılık su
tuz
İç harcı için:
200 gr karışık peynir
Açmak için:
nişasta


Hazırlanışı :


Önce unu karıştırma kabına alın. içine sıvıyağı yumurtayı,ılık su ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru 16 bezeye bölün. hamur dinlendikten sonra bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 4 tanesini aralarına nişasta koyarak üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar ince açın. tereyağını eritip dörtte birini hamura sürün. daha sonra peynirleri karıştırıp yine dörtte birini serpin. daha sonra rulo yapıp tepsinin ortasından başlayarak rulo yapın. diğer hamurlara da aynı işlemi yapıp tepsiyi doldurun. üzerine bir yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin. dilimleyerek ılık servis yapın. baklava hamuru gibi çıtır çıtır bir börek..

Hiç yorum yok: