Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

30 Mart 2008 Pazar

3 KATLI PATATES BÖREĞİ

Malzeme :
4.5 su b.un
1 p.yaşmaya
1 su b.süt
1 çorba k.tuz
1 çorba k.toz şeker
aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
5 patates
2 soğan
1 çorba k.biber salçası
1 tutam maydonoz
1 tutam taze nane
4 yeşil soğan
tuz,karabiber
sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Böreğin hamuru için unu karıştırma kasesine alın.Ortasını açıp mayayı ve sütü alarak eritin. Daha sonra üzerine tuzu,şekeri ekleyin.Alabildiği kadar ılık su ekleyerek hamuru hazırlayıp üçe bölün. Portakal büyüklüğündeki bezeleri açın. Aralarını sıvıyağ ile yağlayarak üst üste koyun.15 dakika dinlendirdikten sonra elinizle çekerek hamuru büyütün. Böylece böreğiniz piştikten sonra kat kat olacak. Diğer tarafta tavada sıvıyağda soğanları soteleyin.Üzerine haşlanmış ve ezilmiş patatesleri alın. Biber salçasını, tuzu, biberi ekleyip karıştırın. En son doğranmış maydanoz, naneve taze soğanı da doğrayarak ekleyin. Bu karışımı hamurun üzerine dökün.
Kenarlarını zarf şeklinde kapatarak tepsi boyutuna getirin. Altını üstüne getirerek tepsiye alın ve elinizle tam tepsi boyutlarına getirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.Bu şekilde yarım saat bekletip tepsi mayasının gelmesini sağlarsanız böreğiniz lif lif olacaktır. Arzuya göre üzerine çörek otu ve susam da serpebilirsiniz. 180 derecede pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: