Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

26 Mart 2008 Çarşamba

ZENCEFİLLİ ADAM KURABİYE :)

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
125 gr. tereyağı veya margarin (oda ısısında olmayacak)
1 su bardağı kahverengi tozşeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı pekmez
1/2 ile 1 su bardağı arası pudra şekeri
1-2 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Fırının ısısını 165C ye getirip ısıtın.
Unu, karbonatı,toz zencefili ve küp küp doğranmış soğuk yağı mutfak robotuna koyun ve iri ekmek kırıntısı gibi olana kadar makineyi çalıştırın. Alternatif olarak yağı bıçakla kıyarak una parmak uçları ile yedirebilirsiniz.
Şeker, yumurta ve pekmezi ilave edip tekrar hamur halini alana kadar karıştırın.
Elinizle pürüzsüz ve açılabilecek bir kıvan alana kadar hafifçe yoğurun.
Hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile hamuru açın.
Kurabiye kalıpları ile şekiller kesip az yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Isıtılmış fırında 15 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
5 dakika tepside bekletip spatula yardımı ile tepsiden alıp tel ızgarada soğumaya bırakın.
Pudra şekerini katı, dökülemeyecek kıvamda sıvı olana kadar azar azar su ilave ederek bulamaç haline getirin.
Kağıttan külah yaparak veya ufak bir saklama torbasına glazürü doldurun.
Ucundan makasla hafif kesip bisküvilerinizi süsleyerek glazür donduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: