Malzemeler
• 100 gr.yağlı yoğurt
• 200 gr. dolmalık kırmızı biber (sarı ve yeşil)
• 200 gr. sosis
• 100 gr.salatalık turşusu
• 1-2 tatlı kaşığı limon suyu
• 1-2 tatlı kaşığı hardal•
1/2 demet taze soğan
• 1 demet fesleğen
• 3 yemek kaşığı mayonez
• 8 adet domates
• Karabiber
• Toz şeker
• Tuz
Tarif
Mayonezi, yoğurt, limon suyu ve hardal ile karıştırın. Karabiber ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Fesleğenleri ince ince kıyın ve karışıma ekleyin. Dolmalık biberleri dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkartın. Küçük küp şeklinde doğrayın. Taze soğanları ayırıp yıkayın. Salatalık turşusu ve sosisleride küp şeklinde doğrayıp hepsini mayonezle karıştırın.Domatesleri yıkayın. Üst kısmından bir kapak kesin. Daha sonra bir kaşık yardımı ile dikkatlice çıkartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Hazırladığınız mayonezli karışımı domateslerin içine doldurup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder