Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

18 Ağustos 2008 Pazartesi

EZME


Malzemeler

• Konkase Domates 600 gr.

• Kuru Soğan (ince kıyılmış) 125 gr.

• Sivri Biber (çekirdeksiz ince doğranmış) 125 gr.

• Taze Soğan (ince doğranmış) 125 gr.

• Maydanoz (ince kıyılmış) 5 çorba kaşığı

• Dereotu (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı

• Sarmısak (ince kıyılmış) 10 diş

• Kırmızı Pul Biber 50 gr.

• Taze Nane (ince kıyılmış) 5 çorba kaşığı

• Yağ - Sirke karışımı 60 ml.


Tarif
Bir kaba malzemenin tümünü katarak iyice harmanlayın. Yağ - Sirke karışımını da ekleyip tekrar karıştırın. Taze nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Süresi:60-70 dk.


Hiç yorum yok: