Malzemeler
• 1200 gr. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut
• 80 gr. Yıkanıp tohumları temzilenmiş sivri biber
• Tuz
• 100 ml. Tahin
• 75 ml. Limon suyu
• Pallarossa yaprakları
• 50 ml. Sıvı yağ
• 3 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 4 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
Tarif
Nohut ve sivribiberi beaberce robotta çekin.Robottan aldığınız karışımı tahin, limon suyu ve tuzla iyica karıştırın. Bir servis tabağına pallarossa yapraklarını döşeyin ve üzerine humusu yerleştirin. Bir tavada sıvı yağı kızdırın, kırmızı biberi ekleyin ve ateşten alın.kırmızı biberli kızgın yağı humusun üzerinde gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder