Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

18 Ağustos 2008 Pazartesi

HUMUS

Malzemeler

• 1200 gr. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohut

80 gr. Yıkanıp tohumları temzilenmiş sivri biber

• Tuz

• 100 ml. Tahin

• 75 ml. Limon suyu

• Pallarossa yaprakları

• 50 ml. Sıvı yağ

• 3 çay kaşığı toz kırmızı biber

• 4 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu

Tarif
Nohut ve sivribiberi beaberce robotta çekin.Robottan aldığınız karışımı tahin, limon suyu ve tuzla iyica karıştırın. Bir servis tabağına pallarossa yapraklarını döşeyin ve üzerine humusu yerleştirin. Bir tavada sıvı yağı kızdırın, kırmızı biberi ekleyin ve ateşten alın.kırmızı biberli kızgın yağı humusun üzerinde gezdirin.

Hiç yorum yok: