Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

30 Mart 2008 Pazar

PIRASA BÖREĞİ


Malzeme :


1 kg. pırasa
2 çorba kaşığı salça
100 gr. tulum peyniri
zeytinyağı
tuz
karabiber
hamuru için:
500 gr. un
su
sıvıyağ
tuz


Hazırlanışı :


Karıştırma kabına un, maya ve tuz alınır. Tuzu ilave edilerek alabildiği kadar ılık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.
Diğer taraftan pırasalar önce ortadan kesilip daha sonra küçük, küçük doğranır. Yağda sotelenmeye alınır. Üzerine salça, tuz ve karabiber eklenir.
Hamur tepsiden taşacak büyüklükte açılır ve tepsiden kenarları taşacak şekilde konur. sotelenen pırasalar hamurun üzerine yayılır.
Tulum peyniri de rendelenerek serpildikten sonra hamurun kenarları kıvrılarak yağlanır. 180 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: