Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

30 Mart 2008 Pazar

Jambonlu Fesleğenli Tagliatella Tarifi

MALZEMELER

40 gram tereyağı

10 gram un

2 adet soğan

100 gram ince dilimlenmiş jambon

3 diş sarmısak

2 demet fesleğen

1 adet limon

100 gram parmezan peyniri

100 ml. et suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

150 ml. beyaz şarap sek

1 yemek kaşığı tozşeker

400 gram Tagliatella makarna

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

10 gr. tereyağını unla yoğurup derin dondurucuya kaldırın. Jambonu ince şeritlere kesin. Soğanları soyun, küçük küblere doğrayın. Sarmısakları soyup, ezin. Fesleğen yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın. Limon kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Parmezan peynirini patates soyucusu ile incecik dilimleyin.Kalan tereyağını zeytinyağı ile birlikte tavada kızdırın, jambon şeritlerini kıtır kıtır kızartın ve delikli kepçe ile tavadan çıkartın. Kızartma yağında soğan ve sarmısağı pembeleştirin. Et suyu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Beyaz şarap, 2-3 yemek kaşığı limon suyu ve şeker ekleyin, bir taşım kaynatın. Unlu tereyağını iri iri kıyın. Kaynamakta olan sosa katın 2 dakika sonra ateşten alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Makarnayı pakette tarif edildiği şekilde haşlayın. Makarna suyundan bir kepçe ayırıp ısıtılmış kaseye koyun. Makarnaları süzün.Sosu tekrar ısıtın, jambon şeritlerini, limon kabuğu rendesini ve fesleğeni ilave edin. Çubuk makarnaları makarna suyu ve sos ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Parmezan peyniri ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok: