Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

30 Mart 2008 Pazar

BİBERLİ DOMATESLİ MAKARNA

MALZEMELER

500 gr makarna

600 gr domates

4-5 çorbakaşığı zeytinyağı

3 adet büyük boy sivribiber

3-4 adet defne yaprağı

2 çorbakaşığı kekik

6 yaprak frenk fesleğeni

4 diş sarımsak

tuz,

karabiber

YAPILIŞI

Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yumuşadığı zaman çıkarıp bir kenarda bekletin.Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın.Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağ, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karsbiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin.Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: