Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

17 Ekim 2008 Cuma

ISPANAKLI PAY


Malzemeler



  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı katı yoğurt

  • 1 paketten bir çay bardağı eksik kekun

  • 1,5 çay kaşığı tuz (silme)

Üst malzemesi :



  • 500 gr ıspanak (yaprak kısmı)

  • 1 çay bardağı taze kaşar rendesi

  • 1 adet yumurta

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 adet piyazlık dogranmış soğan

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Yeteri kadar tuz, karabiber,

  • pul biber

Yemeğin Tarifi


Bir kapta sıvı yağ, yogurt, tuz ve kekunu karıştırarak çok yumuşak bir hamur yapın. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Hamuru tepsinin ortasına koyun. Elinizle iyice bastırarak yayıp düzeltin.Tavada soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleştirin. İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün. Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin. Servis tabagına alıp sıcak olarak servise sunun.

Hiç yorum yok: