Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

17 Ekim 2008 Cuma

BOŞNAK BÖREĞİ


Malzemeler



  • 1 Kg Un

  • 1 Fincan Sıvı Yağ

  • 1 Yumurtanın Sarısı

  • Yeterince Su

  • Tuz

İçi İçin



  • 200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek

  • 1 Demet Maydanoz

  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ

  • Tuz

Yemeğin Tarifi


Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.)Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım.Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.

Hiç yorum yok: