Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

2 Nisan 2008 Çarşamba

ÇİKOLATALI VE BADEMLİ KITIR

Malzemeler
1 Su Bardağı Kabukları Çıkarılmış ve Fırında Kıtırlaştırılmış Badem
2/3 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 Su Bardağı Su
150 gr.Sütsüz Çikolata(Eritilmiş)


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak düz bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.Kabuğu çıkarılmış ve fırında kıtırlaştırılmış bademleri fırın tepsisine eşit olarak yayalım.Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştıralım.Kısık ateşte kaynatmadan,ara sıra kabın kenarlarına yapışan şekerlerden kurtarmak için fırçayla temizleyerek,karıştıralım.Şeker eriyince karışımı kaynatalım.10-15 dk.karışım karamel rengi alana dek pişirmeye devam edelim.
Hazırladığımız karameli hemen bademlerin üzerine dökerek katılaşmaya bırakalım.Kıtırları küçük küçük veya küçük parçalara kıralım.Çikolatayı küçük,ısıya dayanıklı bir kaba alalım.Su dolu başka bir kabın içine oturtup,ocakta yavaş yavaş karıştırarak eritelim.Kabı ocaktan alalım.Kıtırların uçlarını çikolataya batıralım.Alüminyum folyo kaplanmış bir tepside donmasını bekleyelim.
Öneri:Çikolata ve bademli kıtır,servis yapılmadan 2 gün önce hazırlanabilir.Kuru ve hava almayan bir yerde,yağlı kağıda sarılmış olarak saklayabilirsiniz.Dilerseniz çikolata ve bademli kıtırı yanında eritilmiş çikolata sosuyla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: