Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

30 Mart 2008 Pazar

CARBONARA

MALZEMELER

1 paket kıza uzun makarna

200 gr. jambon

15 ml. sıvıyağ

2 diş sarmısak

125 gr. krema

75 ml. süt

3 adet yumurta sarısı,

90 ml. beyaz şarap

80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini

4 adet taze soğan

YAPILIŞI

200 gr. jambonu 1/2 cm. eninde küp doğrayın.Tavada 15 ml. sıvıyağ ile gevrekleşene kadar kavurun. 2 diş sarmısağı ayıklayın ve ince ince kıyın.Jambonla sarmısakları karıştırın. Sıcakta tutun.Büyük bir çanağın içinde 125 gr. krema, 75 ml. süt, 3 adet yumurta sarısı, 90 ml. beyaz şarap ve 80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini bir yumurta teli yardımıyla çırpın.Yeni haşlanmış ve suyu hafif süzülmüş sıcak makarnayı önce jambonla, sonra yumurtalı karışımla harmanlayın.Taze soğanların yeşil kısımlarını çok ince kıyıp 40 gr. parmesan peyniriyle birlikte üzerine serpin.

Hiç yorum yok: