Kolay tarifler

Bu sitede sizlerle kolay pratik ve çoğu zaman mecburiyet haline gelen yemek yapmanın keyifli bir uğraş olduğunu göstermek üzere tariflerimizi paylaşacağım...Tabiki çoğumuz annelerimiz gibi börek açmalar baklava açmalar gibi çok zaman alacak yemekleri yapma lüksüne, zamanına ve maalesef becerisine sahip değiliz...Akşam olsun karnımız doysun diye günü geçiriyoruz...Ama bir de unuttuğumuz ağız tadımızı kendi evimizde kendi masamızda yerine getirmek yemek masasında garson telaşı olmadan sohbet etmek var :) Bir de toplaması olmasa....
Uzun lafın kısası burada tarifleri paylaşıp yemek yapmayı az da olsa eğlenceli bir hale getirmeyi istiyorum...

Afiyet olsun :)

30 Mart 2008 Pazar

ALTI EZMELİ MAKARNA

MALZEMELER

½ Paket Burgu makarna

Kavurma İçin;

2 tatlı kaşığı mısır özü yağı

200gr sotelik yağsız kuşbaşı et

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

Ezme İçin;

2 adet iri domates

2 adet kuru soğan

½ demet maydanoz

2 çorba kaşığı acı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

2 adet acı sivri biber

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

½ çay kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

YAPILIŞI

Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyun. Maydanozları dal olarak ayıklayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Sarımsakları ezin. Bu malzemeleri bir blender yardımı ile püre oluncaya kadar kıyın. Fazla suyunu bir tülbent yardımıyla süzün. Ezmeyi oval bir kaba alarak acı biber salçası, domates salçası, sızma tipi zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, nar ekşisi, kırmızı toz biber ve tuz ile karıştırın.Bir başka tavada sotelik eti 1-2 damla su ve yağ ile kavurun. Ocaktan indirmeye yakın üzerine yarım çay bardağı su içinde eritilmiş, domates-biber salçasını katın.Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresinden 1-2 dakika daha fazla pişirin. Süzdükten sonra mısır özü yağında çevirin.Ezmeyi tabaklara pay edip üzerine makarnayı boşaltın. Makarnaların üzerine ise kavurmayı pay edin.Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: